ostanimo u kontaktu

Muzika

POZNAT DATUM IZBORA PESME ZA EVROVIZIJU 23! Evo kada se donosi ODLUKA ko ide u Liverpul kao predstavnik Srbije!

ATAimages

Vreme:

Datum:

Urednica Zabavnog programa javnog servisa Olivera Kovačević otkrila je kada da će biti održana „Pesma za Evroviziju 23“.

Novogodišnje izdanje jutarnjeg programa „Šarenica“ tog 31. decembra nije bilo samo u znaku dobrih pesama, gostiju i narodne tradicije, već i u znaku gostovanja urednice Zabavnog programa RTS-a Olivere Kovačević. Olja je imala zadatak da sumira godinu za nama iz prizme državne radio-televizijske ustanove, a usput da otkrije i planove za 2023.

Najambiciozniji plan svakako je realizacija televizijskog festivala „Pesma za Evroviziju 23„, putem kog će biti selektovan naš putnik za liverpulsku završnicu. Radio-televizija Srbije je konkurs otvorila početkom nove evrovizijske sezone 1. septembra, i trebalo je da se završi 15. novembra, ali je rok bio produžen do 1. decembra.

Za ta tri meseca stiglo je 200 kompozicija, što je za 50 više u odnosu na sezonu 2021/2022. Pesme su preslušane i selektovana je lista učesnika, koja se za sada drži u tajnosti. Olivera Kovačević je otkrila da će lista učesnika biti prezentovana posle praznične euforije, i dat je okviran datum 3. januar, ali za sada spiska još uvek nema.

Ono što je poznato jesu datumi održavanja „Pesme za Evroviziju 23“. RTS će ostati veran nadmetanju sa dva polufinala i finalom. Polufinale su zakazana za 1. i 2. mart, a finale za 4. mart.

Iako se lista učesnika drži u tajnosti, mnogi mediji su se krajem 2022. bavili time koji umetnici se nalaze na nezvaničnom spisku. Fanove su najviše iznenadila imena folk legendi Gordane Goce Lazarević i Dragana Kojića Kebe, dok bi u takmičarsku trku mogli da se vrate Anđela Vujović Angellina, grupa „Gift“, Zejna Murkić i iskusna evrovizijska učesnica iz 2014. Tijana Dapčević. Među onima koji su konkurisali nalaze se i članice akustičnog ženskog trija „Frajle“, dok se spekuliše da će svoju pesmu predstaviti i Stefan Zdravković, poznat kao „Princ od Vranje“, koji je prošle godine prepustio svoju pesmu upravo Tijani Dapčević.

Šta je od svega navedenog istina, i da li će se neka od navedenih imena naći na finalnoj listi, saznaćemo ovih dana, prenosi Evrovizija.rs.

Muzika

Dragana Mirković počela turneju iz Tuzle i zlatnim slovima se upisala u istoriju humanosti!

Vreme:

Datum:

Autor:

Mnogo puta tokom svoje četiri decenije duge karijere Dragana Mirković pomerala je granice, ali je neposredno na početku svoje velike turneje “Do poslednjeg daha“ uradila nešto što niko pre nje nije – postavila je nove standarde i kada je humanost u pitanju.

Regionalna muzička zvezda objavila je da će čitava turneja osim u znaku hitova koji su obeležili njenu karijeru biti i u znaku pomoći onima kojima je to najpotrebnije a prvi korak na ovom putu desio se na koncertu u Tuzli. Neposredno pre nego što će izaći na scenu u prepunoj dvorani Mejdan Dragana je imala prilike da upozna porodicu iz Tuzle kojoj je već tokom dana uplaćena pomoć u iznosu od deset hiljada maraka.

Asmir Mulabdić, samohrani otac devetoro dece bio je ganut gestom folk zvezde koja se odrekla zarade da bi pomogla drugima, dok su se mališani radovali da upoznaju omiljenu pevačicu.

“Sreća se uvećava deljenjem, i moja želja je da u godini u kojoj slavim jubilej svuda gde mogu učinim ljude srećnima. U svakom gradu ću odabrati one kojima je pomoć najpotrebnija, a porodica Mulabdić je samo prva od mnogih čija me je sudbina ganula i osetila sam potrebu da pomognem koliko mogu“, rekla je Dragana.

Vidno ganuta regionalna muzička zvezda izašla je pred publiku i obratila im se sa tugom u glasu.

“Dobro veče i dobro došli na moj prvi koncert posle teškog perioda u mom životu. Bog je očigledno želeo da turneju počnem iz Tuzle, i ne znam zašto je tako ali kada vas vidim znam da sam tu gde treba da budem. Bilo je dosta plakanja, ali obećavam vam, nema više suza, vreme je za pesmu“, rekla je folk zvezda koje je potom atmosferu dovela do usijanja svojim hitova napravivši još jedan nastup za nezaborav.

pročitaj više

Muzika

PRIČA DEČAKA ALENA KOJI IGRA DŽEJA U FILMU “NEDELJA“

Vreme:

Datum:

Autor:

U filmu “Nedelja“ koji govori o životu Džeja Ramadanovskog, njega u dečijim danima glumi dečak Alen, kome je ovo prvo glumačko iskustvo.

“Mali Alen ima sličnu sudbinu kao Džej. Našli su ga dok je prodavao ruže u Skadarliji. Dobio je poziv za kastig, tamo otpevao pesmu “Nedelja“ i uloga je bila njegova. Alen je divan. On ne zna da čita. Imali smo čoveka na setu koji je morao da radi s njim. Bio je u stanju da nauči tekst. Mesecima smo ga spremali za snimanje. Snimio je tri epizode serije. U početku sam se uplašio, ali je na setu išlo dobro“, rekao je producent filma Vladan Anđelković.

pročitaj više

Muzika

CECA RAŽNATOVIĆ O PESMI KOJU JE SNIMILA ZA FILM O DŽEJU!

Vreme:

Datum:

Autor:

Ceca Ražnatović juče je objavila pesmu “Za kraj“ snimljenu za film “Nedelja“ koji govori o životu Džeja Ramadanovskog.

Ceca je otkrila kako je došlo do ove saradnje.

“Kako je Marina Tucaković napisala pre deset godina, bio je to poziv koji se ne odbija. Radi se o pesmi koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, prepuna emocije, tuge i bola. Baš kao što je to bio slučaj sa većinom Marininh pesama, ali i Džejovih. Možda će ovo biti prvi put u mojoj karijeri, da pevam pesmu koja nema nikakve sličnosti sa mojim privatnim životom, jer kao što je poznato, gotovo sve pesme Marina je napisala po dešavanjima iz mog života“, rekla je Ceca.

Film će se u bioskopima širom regiona naći od 18. januara.

pročitaj više

Trending